Ana Sayfa Genel, Politika 11 Ocak 2024 144 Görüntüleme

Tartışmaların yaşandığı CHP PM toplantısı sona erdi,İzmir BÜyük Şehir Belediye Başkanı açıklanmadı,İzmirde sadece 5 İlçe Belirlendi en büyük tartışma ve çekişme Menemen’de yaşandı sonuç çıkmadı.

Bugün Cumhuriyet halk Partisi MYK ve PM Toplantılarında 6 büyük şehir belediyesi 15 il ve 189 ilçe belediye başkanı adayı olmak üzre toplam 242 aday belirlenmiştir, ançak en önemlisi ve gözlerin çevrildiği Şehir İzmir’di, bugün Büyük şehir Belediye başkan adayı belirlenmesede kritik ilçe olan en az 8 ilçe Belediye başkan adayının belirlenmesi bekletiliyordu, ançak sadece 5 ilçe belirlendi Torbalı,Bergama,Kınık,Tire ve kiraz ilçe belediye başkan adayları belirlendi ve haricinde en önemli belirlenmesi gereken Menemen,Aliağa ve Kemalpaşa bir sonraki PM toplantısına kaldı,Genel merkezden alınan ve kulis bilgilerine göre İzmir İlçe belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde en çok tartışmanın yaşandığı ilçe Menemen oldu, Menemen’de MYK üyelerinin önüne gelen 3 isim Av.Deniz Karakurt, eski İzsu Menemen Bölge tek.müd.Şenol Öğütlü ve eski Menemen CHP ilçe Başkanı Harita Müh.Ömer Güney oldu. Alınan kulis bilgilerine göre MYK’dan sonra PM’ye sunulan 3 isim üzerinde yoğun tartışma sonucu 3 a.adayı PM üyelerinin oylamasına sunuldu ançak, 3 a.adayın bir birbirlerine yakın oy alması nedeni ile adaylar üzerinde tam anlaşma sağlanamadığı alınan bilgiler arasında . Kulis bilgilerine göre PM oylamasında Eski ilçe başkanı Ömer Güney’in 1 adım öne çıktığı konuşuluyor, ançak MYK üyelerinin çıkan bu sonuç üzerine halk oylamasına sunulması yönünde baskı oluşturdukları ve haftaya nasıl yol cizileceği konusunda karara bağlanacağı alınan bilgiler arasında. Ayrıca Aliağa ve Kemalpaşa adayları haftaya MYK ve PM toplantısında açıklanacağı alınan bilgiler arası da.
Bugün MYK ve PM’de alınan Büyük Şehir ve İl belediye başkan aday isimleri şöyle:

Büyük Şehir Belediye Başkan Adayları:
Adana: Zeydan Karalar
Aydın : Özlem Çerçioğlu
Hatay : Lütfü Savaş
Tekirdağ: Candan Yüceer
Mersin: Vahap Seçer
Eskişehir: Ayşe Ünlüce 

İl Belediye Başkan Adayları:

Afyonkarahisar: Burcu Köksal
Artvin:  Bilgehan Erdem
Bilecik:  Melek Mızrak Subaşı
Çankırı:  İlhan Tekin
Giresun:  Fuat Köse
Kırklareli:  Mehmet Siyam Kesimoğlu
Kilis:  Hakan Bilecan
Niğde:  Hulusi Özen
Osmaniye:  Serkan Karayiğit
Sinop:  Mehmet Gürbüz
Tunceli:  Ali Mustafa Çelik
Uşak:  Özkan Yalım
Yalova:  Mehmet Gürel
Yozgat:  Özkan Şengül
Zonguldak:  Tahsin Erdem

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil