Ana Sayfa Genel 11 Aralık 2023 223 Görüntüleme

Asgari üçret komisyonu 2024 yılı için bugün ilk buluşmasını gerçekleştirecek

İşçi ve işveren temsilcileri bir araya geliyor.

Bugün çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı’nın ev sahipliğinde işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan komisyon 2024 yılından 7 milyona yakın çalışan ançak Tüm Ülkeyi ilgilendiren asgari üçret belirleme komisyonu resmi olarak bugün toplanıyor.

Temsilciler TİSK ve TÜRK-İŞ

Bugün 2024 yılı asgari üçret komisyonuna işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ temsil edecek.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında aralık ayında belirlenen tarihlerde toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Bugün ilk buluşmada taraflar taleplerini iletecek
İşçi ve işveren tarafları vergi muafında mutabık.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil