Ana Sayfa Politika 6 Aralık 2023 232 Görüntüleme

Aliağa Belediye Meclisene CHP’den genç aday Adayı

Aliağa Belediye Meclisine CHP’den genç aday adayı

CHP’de değişim ateşini yakan ve Kurultayda CHP Genel başkan koltuğuna oturan Özgür Özel kurultay sonra rotayı gençlere ve kadınlara çevirdi.
Genç ve kadınlara belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adayı olmaları için yaptığı cağrı sonrası yerel seçimlerde kadın ve gençlerden belediye başkanlığı aday adaylığı ve meclis üyesi aday adayı bolluğu yaşandı.

Genç Siyasetcilerden biriside Aliağa ilçesinde sevilen genç girişimci
Ilgın Kavaklıoğulları ,bugün kendisi ile çok hoş bir röportaj gerçekleştirdik ve genç siyasetci Ilgın Kavaklıoğulların’nınağzından kendisinin anlatımlarını olduğu gibi kaleme aldık.

Ilgın Kavaklıoğulları kimdir?

17.07.1994 tarihinde İzmir’de dünyaya geldim. İlkokul ve lise eğitimimi Aliağa’da tamamladım. Eğitim hayatımı yurtdışında devam ettirmek istediğim için 2012 yılında Sofya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Ve Mühendisliği bölümüne yapmış olduğum başvuru olumlu sonuçlandı ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yerleştim. Üniversite eğitimimi fakülte üçüncülüğü ile tamamladım. Sonrasında Bilişim Sistemlerinin Ticari Uygulamalarda Kullanılması üzerine başlamış olduğum yüksek lisans programını 2018 yılında yarıda bırakarak 1986 yılından beri Aliağa’da otomotiv lastikleri sektöründe hizmet veren firmamızda işbaşı yaptım ve ticari faaliyetlerimizi devam ettirmekteyim. İyi derecede İngilizce ve Bulgarca dillerini bilmekteyim. Lise ve üniversite dönemlerinde bilişim sistemleri, siyaset ve finans üzerine birçok akademik çalışmaya katıldım. Evliyim ve kısa bir süre sonra baba olacağım.

Siyasi hayatın nasıl ve ne zaman başladı?

Çok küçük yaşlardan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev almaya başladım. Ülkemize kesin dönüşümün ardından CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları’nda yaklaşık 4 yıl İlçe Sekreterliği görevini yürüttüm. Kısa bir süre öncede İlçe Ana Kademe Yöneticiliği yapmaktaydım. Yurtdışında bulunduğum sürelerde ve yine sonrasında yaklaşık 15 ülkeye yapmış olduğum seyahatlerin ışığında sosyal, kültürel ekonomik ve çevresel konular hakkında ileriye dönük birikimler elde ederek, projeler üreterek ve hali hazırda yapılmış projeleri ilçemize entegre etme planları yaparak, kendimi yerel yönetimde görev almaya hazırladım. Doğduğum, büyüdüğüm, hayatımı idame ettirmemi sağlayan güzel ilçemiz Aliağa’ya ve Aliağa’nın değerli halkına hizmet etmeyi kendime bir borç bilmekteyim. Park-bahçe,yol-kaldırım, talan belediyeciliğini değil sosyal belediyeciliğin savunucusuyum. Ranta dönük değil, halka dönük belediyeciliğin yanındayım. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak, her zaman halkımızın yanındayım.

İş hayatınızı anlatırmısınız?

Şuan da aktif olarak Aliağa Ticaret Odası (ALTO) 8. Meslek Komitesi Başkan Yardımcılığı, ALTO’ya bağlı Aliağa Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı, TOBB’a bağlı İzmir Genç Girişimciler İcra Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Aliağa Genç Girişimciler ve Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Aliağa İş İnsanları Derneği Kurucu Üyeliği görevlerinde bulunmaktayım. Ayrıca İzmir Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Aliağa Şubesi üyesiyim.

Geleceğe dair son sözleriniz nedir?

İlerleyen süreçte Aliağamız’a katkı sağlayacak projelerimizin araştırma geliştirme süreçlerini tamamlayıp halkımızla paylaşmaya başlayacağım.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil